Könyvajánló kicsiknek

Már az egészen piciknek is…

Micimackó: Mézes mesék

letöltés

Mit tegyünk, ha eltörik a mézescsuprunk? Természetesen forduljunk Róbert Gidához! Ő mindig tudja, mi a teendő. És ha elfogyott a mézünk, Nyuszi biztosan tud kölcsönözni egy keveset. Csak nehogy a mézfalóhoz tévedjünk útközben!
14 éves kortól
Claire Loup: Amikor életemben először

” – Hívok egy taxit és hazamegyek.Egy pillanatra elgondolkodott, majd megkérdezte:

– Messze laksz?

Nem, nem laktam messze. Elindultunk kettesben, gyalog Párizs utcáin, nem igazán arrafelé, amerre laktam. Addig sétáltunk, amíg pirkadni nem kezdett. Akkor arra gondoltunk, most már ideje lenne hazamenni. Azt mondta, maradjak vele, és én beleegyeztem. Jules egy kis cselédszobában lakott. Odaértünk a ház kapujához.
Fáradtságtól botladozva felvonszoltuk magunkat a hetedik emeletre, s még volt erőnk nevetni. Nála töltöttem az éjszakát, s abban a kis szobában, a piros padlótéglákra terített matracon történt meg életemben először.
De nem azon az éjszakán: akkor túl álmosak voltunk.”

Kislányból nagylány, nagylányból nő lesz.
Éld át! Éld át újra! Jó nőnek lenni.

 

Minden kisgyereknek…
Benedek Elek: Ezüst mesekönyv
2019184_71de3fddf6218f790f238d8e84bba081_wm
A mesekönyvekben a klasszikus Grimm-meséktől és az angol mondáktól kezdve az Ezeregyéjszaka és a Pancsatranta klasszikus történetein át az orosz, a zsidó, a székely, a japán és még rengeteg más népmeséig terjed a gyűjtemény, jellegzetesen Benedek Elek-i fordulatokkal, ékes-szép nyelvezettel előadva.
a

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.